Saturday, September 15, 2012

teguhlah wahai diri.....

bismillahirrahmanirrahim..
kadang2 bila diuji..kita perlukan bahu untuk tumpang menangis..perlukan seorang sahabat untuk menemani hati yang lara..perlukan wasilah2 illahi untuk menenangkan hati....jd,,izinkan utk diri ini meluahkn segenap rasa di sini..bukan utk mengeluh..tapi untuk membina sebuah kekuatan untuk berdiri tegak kembali..moga2 yang laen yang turut merasainya dapat sama2 dgn diri ini untuk bangkit semula..

tuhan kuatkan aku...! orang laen lagi berat ujiannya..Allohu robbi..lemahnya hamba-Mu ini..baru sikit ujian Kau berikan kpd-Ku..
Ya Allah,, aku tak mahu menyusahkan orang lain..aku tak mahu air mataku mengalir di hadapan orang lain..
agar air mata itu tak melunturkan insan yang melihatnya..aku tak mahu menimbulkan bibit2 kerisauan kpd orang lain..bangkitlah diri...! amanah tu memang berat..tak de apa2 yang boleh menandinginya..memang berat..x akan berbayar di sini..namun,, andai diri ini sabar..pasti ada ganjarannya..andai bukan di sini..di akhirat nanti..ameen..namun..aku harap agar kelemahan-kelemahan yang ada pada diriku ini tidak melemahkan orang lain..ku harap..di saat aku jatuh..ada tangan yang menghulur untuk membangkitkan aku dan memimpin ke jalan-Mu..

Yakinlah diri...Innallaha ma'assobirin...kiTa x selamanya kuat...


dear diri...trust in Allah..!


This what Allah had planned for me..I believe there is ibrah beside it...
jd...kuatlah...!

duka dan tawa.....

No comments:

Post a Comment