Sunday, December 4, 2011

AwaK.....

Dlm dunia nie.. ad muslim, ad muslimah... betul x??
stiap orang dari kte merupakan individu muslim...
dan yang akan membentuk...

BAITUL MUSLIM

baitul muslim... urm.. ape tu?? kalu translate satu2 akan jadi... rumah orang islam... hehe.. maksudnye yang sebenarnya ialah rumahtangga islam... iaitu yang berlandaskan fikrah islamiah dan bermatlamatkan keredhaan Allah.. erm.. indahkan... betapa mulianya cinta yang terbina kerana Allah... tak dicalarkan dan dikotori dengan mesej2, chating2, date2.. memang lumrah manusia nak mencintai dan dicintai.. menghargai dan dihargai... terutama dengan yang berlainan jenis... tapi.. cinta dengan yang berlainan jenis itu hanya halal slps baitul muslim didirikn.. maka, tidaklah ia bercanggah dengan syara'.. Dengan ini.. baitul muslim yang baik dan berfikrah islamiah akan melahirkan.....masyarakat islam.. mesti ad yang kate.. untuk ape?? untuk ape aq fikir semua nie?? baik aq fikir pasal anak2 dan keluarga... masyarakat?? huh.. keluarga pown x abis fikir... haha.. sebenarnya.. cuba fikir leklok.. tenang... tenang..... anak2 anda, anda dan keluarga anda akan tinggal dalam ape nanti?? MASYARAKAT laa kan?? jd, atas sebab itu laa masyarakat islam harus dibina.. tapi... nawaitu.. mesti perbetulkn... lillahi taala... baru laa mardhotillah boleh dicapai... lepas tu... masyarakat ISLAM tu akan melahirkan ape??DAULAH ISLAMIAH

 neGara Islam.. bukan hanya pada nama.. tapi daulah islamiah yang sebenar-benarnya... yang mengamalkan hukam syara' islam.. Hudud.. segala peraturan Allah.. tiada pengecualian... Daulah Islamiah akan mhasilkan...KHILAFAH ISLAMIYYAH..
yang menjunjung Lailahaillallah muhammadurrasulullah sebagai prinsip dan kata-kata yang paling unggul..

Kalu kite lihat daripada awal.. khilafah islamiyyah nie terbentuk daripada apa?? tentunya daripada seorang individu.. fardi kepada jam'ie..  maka.. awak... awak... saya.. dan semua kita bertanggung jawab dalam melahirkan khilafah ini.. Sesungguhnya Allah amat mencintai orang yang berperang dalam satu barisan, mereka seakan2 sebuah bangunan yang tersusun kukuh.. surah as-Saff, ayat 4.. Jom.. sahut seruan Allah!! takbir.. ALLAHU AKBAR!!!!!!!!!

No comments:

Post a Comment